Reklama

San Giovanni otworzyło się na stacjonarnych klientów

Czas wrócić do normalności! 15 maja warszawska pizzeria San Giovanni otworzyła swoje ogródki, a od jutra, 28 maja, otwiera lokale. Klienci przy zachowaniu sanitarnych obostrzeń będą mogli na miejscu cieszyć się specjalnie przygotowanym wiosennym menu.

Od 15 maja lokale gastronomiczne wznowiły swoją działalność na świeżym powietrzu – zostały otwarte ogródki restauracyjne. Obowiązuje jednak odpowiedni dystans między stolikami, a także limit osób przy jednym stoliku. 28 maja otwarte zostaną zaś wnętrza restauracji, kawiarni i barów z konsumpcją na miejscu. Obowiązywać będzie limit 50 proc. obłożenia lokalu, a także obostrzenia sanitarne, zakładające między innymi dystans między stolikami i limit osób siedzących przy stoliku.

Nowe menu

Pizzeria San Giovanni przygotowała dla swoich gości mało kaloryczne i pełne witamin wiosenne menu. 

Nowa pizza w menu nazywa się „Pizza spianata e gorgonzola” i oferuje mistrzowskie połączenie salami spianata z wybornego mięsa wieprzowego przyprawionego chilli z serem gorgonzola. Ser jest naturalnym antybiotykiem wspomagającym układ odpornościowy. Zawiera dużo witamin. Delikatny kremowy smak gorgonzoli kontrastuje z ostrzejszym smakiem pleśni i znakomicie harmonizuje z salami spianata.

W kategorii sałatek pojawiła się bardzo zdrowa sałatka ze szparagami i grillowanym kozim serem. Zielone szparagi są mało kaloryczne i jednocześnie bardzo pożywne, gdyż zawierają dużo białka i witamin oraz minerałów. Delikatne i lekkostrawne warzywa dobrze łączą się z kozim serem.

Makarony w San Giovanni wzbogaciły się o dwie sezonowe pozycje. Pierwsza, „Ravioli alle melanzane”, to pierożki ravioli z bakłażanem, parmezanem i suszonymi pomidorami w sosie oliwkowo-czosnkowym. Nadziewane niskokalorycznym bakłażanem wprost rozpływają się w ustach. Bogate w błonnik bakłażany świetnie komponują się z tłustym, ale dobrze przyswajalnym parmezanem. Ten ser dostarczy klientom dużo wapnia, fosforu, a także sporych dawek cynku, magnezu, miedzi i selenu.  

Drugą sezonową pozycją w kategorii makarony są „Tortellini ricotta e speck”, czyli pierożki tortellini z wędzoną szynką włoską i serkiem ricotta w sosie śmietanowym z gorgonzolą. Lekki, neutralny w smaku i mało kaloryczny serek ricotta tworzy przeciwwagę dla wysokiej jakości dojrzewającej szynki. Ricotta wzbogaca pierożki w wiele witamin oraz minerałów. Odżywcze walory posiada też ser gorgonzola w sosie śmietanowym. Jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego i wapnia. Zawiera także fosfor oraz witaminę A. Jego przeciwzapalne i antybiotyczne wartości wynagradzają jego kaloryczność.

Odwiedź swój lokal

Warszawska sieć pizzerii San Giovanni liczy 12 lokali. Od 15 maja będziesz mógł odwiedzić ogródek w swojej ulubionej pizzerii, a pod koniec miesiąca (28.05) cały lokal:

Mokotów, ul. Racjonalizacji 7 (róg z Woronicza); 
Bemowo, ul. Powstańców Śląskich 106; 
Białołęka, ul. Ruskowy Bród 13 i ul. Aluzyjna 4; 
Bielany, ul. Romaszewskiego 10; 
Praga – Południe, ul. Angorska 27; 
Targówek, ul. Kondratowicza 22; 
Ursus, ul. Prystora 4; 
Ursynów, ul. Indiry Gandhi 19; 
Wilanów, ul. Klimczaka 20; 
Wola, ul. Jana Kazimierza 19; 
Ząbki, ul. Sikorskiego 33A.

Adres www: pizzeriasangiovanni.pl

Szukaj nowości na Facebooku

Aktualne promocje i konkursy znajdziecie Państwo na koncie pizzerii na Instagramie.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo iBialoleka.pl




Reklama
Wróć do